מוסיפים לסיר עם מי מלח את תפוחי האדמה, ומבשלים במשך כ-60 דקות עד שהתפוחי האדמה רכים.
שלב 2
0 דקות
מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל. מקפידים שתתקבל מחית חלקה ואחידה וללא גושים.
שלב 3
0 דקות
בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את הסלק למחית. מוסיפים את מחית הסלק לתוך מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
שלב 4
0 דקות
מקמחים משטח עבודה, עורמים עליו את מחית תפוחי האדמה והסלק, יוצרים באמצע הערימה גומה ויוצקים אליה את הביצה. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומערבבים.
שלב 5
0 דקות
מתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שהבצק לא נדבק מאד לידיים או למשטח העבודה. לשים את הבצק, עד שהוא הופך למרקם אחיד. מתקנים תיבול במידת הצורך.
שלב 6
0 דקות
מכניסים את בצק הניוקי למזלף. מזליפים מהבצק ניוקי באורך חצי ס"מ לסיר עם מים מומלחים רותחים. הניוקי מוכנים כשהם צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מסננים הנוזלים ומניחים בקערה.
שלב 7
0 דקות
הכנת רוטב שמנת סלק: לוקחים חצי סלק מעובד, וטוחנים אותו בעזרת מעבד מזון ידני.
שלב 8
0 דקות
יוצקים את השמנת לסיר קטן. מוסיפים את חצי הסלק המעובד והטחון, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מניחים לשמנת ומחית הסלק לרתוח עד שהנוזל הופך לסמיך.
שלב 9
0 דקות
מוסיפים את פתיתי גבינת הפרמזן, ומתבלים במלח ופלפל.
שלב 10
0 דקות
להרכבת המנה: בצלחת הגשה מניחים חלק מהניוקי. יוצקים מעל את רוטב שמנת הסלק. בוזקים מעל מעט פתיתי גבינה צהובה ומגישים חם.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
10
מוסיפים לסיר עם מי מלח את תפוחי האדמה, ומבשלים במשך כ-60 דקות עד שהתפוחי האדמה רכים.
שלב 2
מתוך
10
מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל. מקפידים שתתקבל מחית חלקה ואחידה וללא גושים.
שלב 3
מתוך
10
בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את הסלק למחית. מוסיפים את מחית הסלק לתוך מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
שלב 4
מתוך
10
מקמחים משטח עבודה, עורמים עליו את מחית תפוחי האדמה והסלק, יוצרים באמצע הערימה גומה ויוצקים אליה את הביצה. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומערבבים.
שלב 5
מתוך
10
מתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שהבצק לא נדבק מאד לידיים או למשטח העבודה. לשים את הבצק, עד שהוא הופך למרקם אחיד. מתקנים תיבול במידת הצורך.
שלב 6
מתוך
10
מכניסים את בצק הניוקי למזלף. מזליפים מהבצק ניוקי באורך חצי ס"מ לסיר עם מים מומלחים רותחים. הניוקי מוכנים כשהם צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מסננים הנוזלים ומניחים בקערה.
שלב 7
מתוך
10
הכנת רוטב שמנת סלק: לוקחים חצי סלק מעובד, וטוחנים אותו בעזרת מעבד מזון ידני.
שלב 8
מתוך
10
יוצקים את השמנת לסיר קטן. מוסיפים את חצי הסלק המעובד והטחון, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מניחים לשמנת ומחית הסלק לרתוח עד שהנוזל הופך לסמיך.
שלב 9
מתוך
10
מוסיפים את פתיתי גבינת הפרמזן, ומתבלים במלח ופלפל.
שלב 10
מתוך
10
להרכבת המנה: בצלחת הגשה מניחים חלק מהניוקי. יוצקים מעל את רוטב שמנת הסלק. בוזקים מעל מעט פתיתי גבינה צהובה ומגישים חם.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0