המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח, סוכר וניל ואינסטנט פודינג.
מוסיפים חמאה, חלמונים וחלב ומתחילים ללוש לבצק אחיד ומעט דביק, כעשר דקות.
מניחים להתפחה כ-60 דקות.
לשים שוב, ושוב מתפיחים כ-30 דקות.
מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-2 כדורים. מכדררים, ומניחים למנוחה כעשר דקות, מכוסה במגבת מטבח.
מרדדים את שני הבצקים לעלה עגול גדול בעובי חצי סנטימטר ומחלקים למשולשים.
על כל משולש מניחים כפית מילוי (אני עשיתי עם ריבת אוכמניות וריבת חלב, אך ניתן לשים כל מילוי שאוהבים).
חורצים שני פסים על כל משולש ומגלגלים כמו קרואסון.
מניחים להתפחה עד הכפלה כ-30 דקות.
מורחים מעל ביצה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה.
מכינים סירופ מחצי כוס סוכר, חצי כוס מים ו-1 סוכר וניל. מרתיחים כעשר דקות ומורחים בעזרת מברשת על הסהרונים החמים. *לגרסת פרווה - ניתן להמיר את החלב במים ואת החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0