המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים 3 כוסות מתוך הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים.
מוסיפים סוכר, ביצים, חלב פושר, חמאה ומיץ תפוזים לתערובת הקמח ומערבבים במהירות בינונית בוו הלישה עד שמתקבל בצק נוזלי.
מנפים לקערה את שארית הקמח ומערבבים במהירות נמוכה, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש בין 5-10 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה עד שהבצק תופח פי שניים.
בזמן שהבצק תופח - לוקחים ניירות אפייה וחותכים אותם לריבועים של כ-10 על 10 ס"מ (צריך אחד לכל סופגנייה, כשלושים חתיכות). על הריבועים הללו נניח בהמשך את הסופגניות והם יעזרו בכך שלא נצטרך לגעת בסופגנייה התפוחה ונוכל לקבל סופגנייה עגולה ויפה.
אחרי שהבצק תופח, משמנים את הידיים מעט, לוקחים את הבצק ויוצרים ממנו כ-25-30 כדורים בקוטר של כ-5 ס"מ. את הכדורים אפשר לכדרר מעט ביד לקבלת צורה עגולה, מניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מסדרים את הריבועים עם עיגולי הבצק בתבנית עמוקה ומכסים במגבת מטבח לחה. נותנים לכדורי הבצק לתפוח תפיחה שנייה, כ-20 דקות.
בסיר גדול מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. חשוב השמן לא יהיה רותח מידי (יכול להוביל לסופגניות שחומות מאוד ולפעמים לא עשויות מבפנים), וגם לא בחום נמוך מידי (הסופגניות "ישתו" המון שמן ויהיו מאוד שמנוניות). השמן אמור להגיע לטמפ' של 160 מעלות ומומלץ לבדוק במד טמפרטורה. במידה ואין, אפשר לזרוק פיסת בצק קטנה לשמן ולבדוק – הבעבוע סביב הבצק אמור להיות עדין. מניחים את הסופגניות בעדינות ובזהירות בתוך הסיר ומטגנים אותן 3-4 בכל פעם, כ-2 דקות מכל צד (מניחים, הופכים אחרי 2 דקות ומוציאים אחרי 2 דקות נוספות). מניחים את הסופגניות על נייר סופג ומחכים שיצטננו לטמפ' החדר. ממשיכים הלאה למתכון של מילוי וציפוי.
מעבירים חמאת בוטנים לתוך שקית זילוף וממלאים את הסופגנייה.
מפזרים אבקת סוכר מעל ומזלפים ממרח חמאת בוטנים במרכז הסופגנייה.
עכשיו נשאר לקשט עם במבה קלאסית מפוררת ושלמה. תרגישו חופשי לשים מלאאאא במבה. טאץ' סודי (אל תגלו לאף אחד): מרססים אבקת זהב למראה זוהר ומגרה במיוחד.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם המסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.
ממלאים כל סופגנייה במלאאא קצפת, מצפים בשוקולד, מזלפים עוד קצפת מעל ומקשטים בהמון במבה אדומה בטעם תות.
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
מעבירים את השוקולד לשקית זילוף נפרדת.
ממלאים את הסופגניות בקצפת ובממרח נוגט.
מצפים כל סופגנייה בשוקולד ומקשטים בהר של במבה במילוי קרם נוגט.
מקציפים את השמנת יחד עם האבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קציפה יציבה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
מעבירים את הממרח לשקית זילוף נפרדת.
ממלאים את הסופגניות בממרח חלווה ומפזרים מעל אבקת סוכר, מזלפים במרכז הסופגנייה קצפת ומקשטים עם פרוסת חלווה והמון במבה במילוי קרם חלווה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0