המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את חלק העוף, מייבשים וזורים מעט כורכום.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד תחילת הזהבה. מוציאים את הבצל, ללא השמן, ומניחים בצד.
מטגנים באותה מחבת את חלקי העוף, מכל הצדדים, עד להשחמה. מוציאים את העוף ומניחים בצד.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לחצי לאורך התפוד. פורסים כל חצי לרוחב לקבלת חצאי ירח בעובי 1 ס"מ. (אפשר לחתוך גם איך שרוצים, ובלבד שהגודל יהיה אחיד). מפזרים על תפוחי האדמה מעט כורכום לקבלת צבע צהוב.
יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה בדומה לצ'יפס, עד לקבלת צבע זהוב.
בגמר פעולת הטיגון, נפטרים מעודפי השמן בסיר, ומסדרים בו את העוף והבצל בתחתית הסיר, מעליו את תפוחי האדמה. מפזרים מעל התבלינים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, ומבשלים כ-45 דקות, או עד שהעוף מוכן ולא נותרו בסיר נוזלים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0