המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים היטב את האורז במים ומסננים.
מעבירים את האורז לסיר בינוני, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, ומבשלים עד לספיגת כל הנוזלים. מכבים את הלהבה חושפים את הסיר כדי שכל האדים יעלמו.
בינתיים מערבבים בקערית את החומץ, הסוכר והמלח. מעבירים את האורז לקערה גדולה ויוצקים את תערובת החומץ בצורת עטיפה. מכסים ומניחים בצד.
חותכים את הגזר והקישוא לרצועות ארוכות ודקות. מחממים שמן במחבת ומטגנים עד לריכוך עדין (כך שהירקות יישארו קריספיים) מתבלים בפלפל גרוס ומלח לפי הטעם.
חותכים את האבוקדו לרצועות ומניחים בצד.
הרכבת הסושי: מניחים עלה אחד של אצה על מחצלת סושי (נמכרת בשווקים) ומניחים תוך הידוק כשתני כפות אורז על כל שטח האצה למעט הקצוות. מפזרים מעל שומשום שחור מניחים במרכז כשתים שלוש רצועות גזר, קישוא, אבוקדו וג'ינג'ר ולגלגל את העלה בעזרת המחצלת, תוך הידוק, עד לקבלת גלילה. מניחים בצד.
אפשר לעטוף בניילון נצמד כל יחידה בנפרד וכך אפשר להמשיך הלאה עם שאר העלים.
לאוהבי דגים מעושנים, כגון הסלמון. אפשר להוסיף רצועות כמילוי ואפשר כקישוט שמניחים לאורך הגלילה ועוטפים בניילון נצמד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0