המתכון הזה נוצר עבור 60 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הטופו: מנגבים את הטופו בנייר מגבת וסופגים עודפי נוזלים..
משרים ברוטב טריאקי ובסויה כשעה.
הופכים לספיגה כעבור חצי שעה ומטגנים קלות עם מעט שמן עד לצריבה.
להכנת האורז: מערבבים בקערית את חומץ האורז, מלח וסוכר היטב עד להמסה.
שוטפים את האורז היטב כ 3-4 פעמים עד שהמים צלולים.
שמים אורז בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עד שהמים נספגים (כ- 18 דקות) והאורז מוכן.
מפזרים את החומץ בסיר. מצננים את האורז (מחוץ למקרר).
להרכבת הסושי: מרפדים מחצלת סושי בניילון נצמד.
מניחים על גבי המחצלת אצת נורי ( החלק המבריק כלפי מטה).
בעזרת כף עץ או ידיים שטופות, עורמים את האורז על גבי האצה ומשטחים. משאירים את הקצה של האצה נקי מאורז.
מניחים את רצועות הדג, אבוקדו, טופו (או ירקות) בשליש התחתון. בקצה החשוף, בעזרת האצבעות מורחים מעט מים.
מגלגלים את האצה בעזרת המחצלת ומהדקים היטב לגלילה (יש לדאוג שבגלגול הראשון האצה והאורז יעטפו את המילוי).
מעבירים את הרול לקרש חיתוך, מסירים את הקצוות וחוצים.
ממשיכים לפרוס כל מחצית - מתקבלות 6-8 יחידות.
מעבירים לכלי הגשה. הצעת הגשה - מגישים לצד סויה, ג'ינג'ר כבוש וווסאבי ורוטב DIP&SPREAD אסם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0