המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את הבטטות בסיר עם מים רותחים 5 דקות (אין צורך שתהיינה מבושלות לגמרי). מסננים את הבטטות ושוטפים אותן במים קרים, גם כדי לעצור את תהליך הבישול וגם כדי להקל על המשך העבודה.
חוצים את הבטטות בעדינות לאורך. מרוקנים את פנים הבטטות בכפית חדה (אפשר בכפית לכדורי אבטיח) ויוצרים "סירות" עם שקע למילוי. מבשלים את תוכן הבטטות במים רותחים 2-3 דק' נוספות. מסננים ומעבירים למעבד מזון עם סכין המתכת.
מוסיפים למעבד המזון את כל חומרי המלית האחרים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים, את הביצה ופירורי לחם רק עד שהמלית נעשית יציבה יותר ונוחה למילוי.
מברישים את החלק החיצוני של ה"סירות" בשמן זית ומניחים אותן בתבנית שטוחה. ממלאים את הסירות במלית ומפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור מחומם מראש לחום של 190 מעלות, 30-40 דקות, עד שהבטטות רכות (בודקים במזלג).
מורידים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה מעל והמלית מתחילה להשחים.
מגישים בצלחות אישיות. מוסיפים 1 כפית שמנת חמוצה על כל "סירה" ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0