המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצקים את השמן לסיר כבד בקוטר 24 ס"מ, מוסיפים את הגזר והבצל, שמים על להבה גדולה. מערבבים, מכסים במכסה, מאדים 2 דקות.
פותחים ומערבבים כ-2 דקות, עד שצבע הגזרים יעצים, הם יתרככו, וריח ראשון ונעים של קרמל יעלה מהסיר.
מוסיפים את הקינואה ישר מן השקית. מערבבים. הקינואה נצבעת בכתום מן השמן שנצבע מהגזרים. ממשיכים לערבב עד שהקינואה מתלהטת, בודקים בנגיעה עם גב כף היד.
מוסיפים את המים הקרים. תוך שנייה המים מבעבעים בחוזקה, הקינואה העניקה להם מחומה ומטעמיה. מעכשיו יתחילו המים להיספג בתוכה ולהעניק לה את מה שקיבלו ממנה ומירקות השורש.
מרגיעים את האש, להבה קטנה ככל הניתן, מכסים במכסה, מניחים להתבשל כ-20 דקות.
כעבור 25-20 דקות, מסירים את המכסה, נועצים מיד מזלג לתחתית הסיר, מקווים לפגוש שם שכבה דקיקה שהחלה להדבק לקרקעית. זה הסימן לכבות את האש.
מכסים את הסיר במגבת וסוגרים מעליה את המכסה. כעבור 10 דקות, מסירים את המכסה והמגבת, ומאווררים את הקינואה בעזרת מזלג.
לא, לא שכחנו להוסיף מלח.
לסלט יש להוסיף עלי נענע, זעתר, פלפלים חריפים, פלפלים שחורים שבורים, שמן זית, פטרוזיליה רעננה, ובסוף - זרעים סחוטים משני חצאי עגבניה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0