מכינים שעועית לבישול: משרים במים קרים למשך 3-6 שעות. מסננים ממים.
שלב 2
0 דקות
מבשלים שעועית: מעבירים לסיר ויוצקים מים עד כיסוי, ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה.
שלב 3
30 דקות
מבשלים ירקות: בסיר אחר מניחים, גזר ותפוחי אדמה (בקליפתם), יוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות, או עד עד שהירקות רכים אך לא נמעכים. מוציאים את כל הירקות מהמים וממתינים שיתקררו.
שלב 4
0 דקות
מרכיבים סלט: חותכים את הירקות המבושלים. חותכים גם בצל ומלפפונים לקוביות (לא גדולות) ומניחים בקערה אחת. מוסיפים שעועית, כרוב כבוש, אפונה, שמן, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות. אפשר לאכול גם למחרת - עוד יותר טעים! בתיאבון!
שלב 1
מתוך
4
מכינים שעועית לבישול: משרים במים קרים למשך 3-6 שעות. מסננים ממים.
שלב 2
מתוך
4
מבשלים שעועית: מעבירים לסיר ויוצקים מים עד כיסוי, ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה.
שלב 3
מתוך
4
מבשלים ירקות: בסיר אחר מניחים, גזר ותפוחי אדמה (בקליפתם), יוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות, או עד עד שהירקות רכים אך לא נמעכים. מוציאים את כל הירקות מהמים וממתינים שיתקררו.
שלב 4
מתוך
4
מרכיבים סלט: חותכים את הירקות המבושלים. חותכים גם בצל ומלפפונים לקוביות (לא גדולות) ומניחים בקערה אחת. מוסיפים שעועית, כרוב כבוש, אפונה, שמן, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות. אפשר לאכול גם למחרת - עוד יותר טעים! בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0