המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המלית: מחממים בסיר גדול שמן זית. מוסיפים תרד ובצל ירוק, ומאדים על אש בינונית, עד שכל הנוזלים התאדו והתרד התייבש לגמרי. מניחים להצטנן היטב.
מעבירים את התרד לקערה, מוסיפים גבינות וביצים ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור, ואם צריך גם במלח.
הפשטידה: מערבבים חמאה מומסת עם שמן ומשמנים תבנית.
מניחים עלה פילו בתחתית התבנית ומברישים בתערובת החמאה והשמן.
מכסים בעלה נוסף, מברישים וכך הלאה עד מחצית מעלי הפילו (שולי העלים יגלשו אל מעבר לשולי התבנית).
מוזגים את המלית על העלים, את קצוות עלי הפילו על המלית.
תוחבים את קצוות העלים בין דופן התבנית לשכבת העלים שבתחתית התבנית.
מסמנים על שכבת העלים העליונה, חלוקה למנות בסכין חדה. יוצקים על הכל יתרת תערובת החמאה והשמן ומברישים.
אופים בחום בינוני כ-60 דקות, עד קבלת בצק פריך וזהוב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0