המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים במים פושרים את הקינואה ומסננים. יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים רותחים. מוסיפים לסיר את הקינואה. יוצקים לסיר כף שמן, ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר במכסה, מחלישים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך כ-5 דק'.
מסננים את המים, שוטפים את הקינואה במים קרים, מסננים ומשאירים בקערת ערבוב.
בעזרת סכין מסירים את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן העגבניות עם כף פריזיאן. יש להשאיר דפנות מוצקות.
להעביר את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. ולקצוץ דק. להעביר את התוכן לקערה.
במחבת עם 3 כפות שמן חם מאדים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, מחצית מכמות תוכן העגבניות הקצוצות, ועלי התימין. מבשלים כ-5 דק' מעל להבה בינונית. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
מעבירים את תוכן המחבת לקערת הערבוב, בה מצויה הקינואה. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, הכוסברה, הבזיליקום, הצנוברים, כף מרק עוף, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. משפרים טעם עם מלח ופלפל שחור.
ממלאים את העגבניות, עד ל- 3/4 מנפח העגבניה.
מערבבים את יתרת הכמות של תוכן העגבניות עם כוס המים הרותחים הנותרת וחצי כף המלח הנותרת, ויוצקים לתבנית חסין חום. מניחים את העגבניות בתבנית עם רוטב העגבניות.
מפזרים מעל למילוי מעט גבינה צהובה מגוררת, ומכסים את העגבניות בכיפות. מכסים את התבנית והעגבניות בנייר אפיה וברדיד אלומיניום.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות למשך 30 דקות.
מסירים את נייר האפייה, וכן את רדיד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך כ-15 דקות נוספות. בתיאבון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0