חוצים עגבניות לאורך (אם הן עגולות סתם חוצים). כמה עגבניות? כמות שתכסה את תבנית האפייה השטוחה הגדולה של התנור. קחו בחשבון שבעת הקלייה העגבניות מצטמקות, אז כמה שיותר יותר טוב, אבל רק בשכבה אחת.
שלב 2
0 דקות
מרפדים את התבנית הגדולה והמלבנית של התנור בנייר אלומיניום ומניחים עליה בצפיפות את העגבניות החצויות, עם החלק החתוך כלפי מעלה.
שלב 3
0 דקות
ממליחים (במלח גס) ומפלפלים די בנדיבות. מזליפים שמן זית, אבל לא הרבה: משהו כמו חמש-שש כפות לכל התבנית.
שלב 4
0 דקות
אופים 45 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהעגבניות מצומקות וכמה מהן אפילו מתחילות להיחרך בשוליהן.
שלב 5
0 דקות
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומקלפים מנייר האלומיניום (חלק מהעגבניות נדבקו, אבל הקילוף קל וכיפי). אם רוצים להשתמש מיד אחלה. אם לא, מניחים בצנצנת ומכסים בשמן זית. העגבניות יישמרו בשמן במקרר עד חודש.
שלב 1
מתוך
5
חוצים עגבניות לאורך (אם הן עגולות סתם חוצים). כמה עגבניות? כמות שתכסה את תבנית האפייה השטוחה הגדולה של התנור. קחו בחשבון שבעת הקלייה העגבניות מצטמקות, אז כמה שיותר יותר טוב, אבל רק בשכבה אחת.
שלב 2
מתוך
5
מרפדים את התבנית הגדולה והמלבנית של התנור בנייר אלומיניום ומניחים עליה בצפיפות את העגבניות החצויות, עם החלק החתוך כלפי מעלה.
שלב 3
מתוך
5
ממליחים (במלח גס) ומפלפלים די בנדיבות. מזליפים שמן זית, אבל לא הרבה: משהו כמו חמש-שש כפות לכל התבנית.
שלב 4
מתוך
5
אופים 45 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהעגבניות מצומקות וכמה מהן אפילו מתחילות להיחרך בשוליהן.
שלב 5
מתוך
5
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומקלפים מנייר האלומיניום (חלק מהעגבניות נדבקו, אבל הקילוף קל וכיפי). אם רוצים להשתמש מיד אחלה. אם לא, מניחים בצנצנת ומכסים בשמן זית. העגבניות יישמרו בשמן במקרר עד חודש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0