המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המתכון מתאים לתבנית רינג עגולה בקוטר 24 ס"מ. לא חובה להכין את רוטב האוכמניות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה, סוכר וגרידת לימון עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה ומאחדים.
מוסיפים פנימה את כל החומרים היבשים – קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומקפלים בעדינות עד לאיחוד המסה. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בזהירות.
מעבירים את בלילת העוגה לרינג בקוטר 24 ס"מ עטוף בנייר כסף, נייר אפייה ומשומן היטב.
אופים כשעה ועשר דקות בחום של 160 מעלות טורבו עד שקיסם יוצא יבש. מקררים היטב את העוגה.
להכנת רוטב האוכמניות: מבשלים את האוכמניות עד לריכוך, מערבבים סוכר וקורנפלור יחד ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את הלימון, מבשלים היטב עד להסמכה.
להכנת הקרם: מקציפים תחילה שמנת עם אבקת סוכר לקצפת רכה, מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקרם יציב.
להרכבת העוגה: מזלפים את הקרם על העוגה, מורחים את רוטב האוכמניות במרכז העוגה ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0