בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את הוניל ואת הטחינה ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
שלב 4
0 דקות
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים במרית לתוך התערובת, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, לח ורך, קצת שמנוני, שכמעט אינו נדבק לידיים, רק פירורים מעטים (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה,אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח).
שלב 5
0 דקות
מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות - לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים.
שלב 6
0 דקות
מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 3 ס"מ. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגיה. אופים כרבע שעה עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר.
שלב 7
0 דקות
מצננים צינון מלא בתנית על רשת.
שלב 8
0 דקות
סה"כ מתקבלות כ-50 עוגיות.
שלב 1
מתוך
8
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
שלב 2
מתוך
8
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.
שלב 3
מתוך
8
מוסיפים את הוניל ואת הטחינה ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
שלב 4
מתוך
8
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים במרית לתוך התערובת, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, לח ורך, קצת שמנוני, שכמעט אינו נדבק לידיים, רק פירורים מעטים (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה,אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח).
שלב 5
מתוך
8
מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות - לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים.
שלב 6
מתוך
8
מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 3 ס"מ. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגיה. אופים כרבע שעה עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר.
שלב 7
מתוך
8
מצננים צינון מלא בתנית על רשת.
שלב 8
מתוך
8
סה"כ מתקבלות כ-50 עוגיות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0