המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות), מומלץ לכוון למצב טורבו (אם יש) שמאפשר לאפות את כל הכמות בו-זמנית.
מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
מעבירים את החלבונים לקערת המערבל, ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דק', עד שנוצר קצף יציב מאוד.
מוסיפים ½ כוס סוכר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כדקה.
מוסיפים לקצף עוד חצי כוס סוכר ואת השקדים, ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת לקקן.
מכינים אמבט אדים (מחממים בסיר שתי כוסות מים ומניחים עליו קערה חסינת חום, בלי שתחתיתה תיגע במים). שמים את השוקולד בתוך הקערה, וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, עד שכל השוקולד נמס והגושים נעלמים.
טובלים כפית בשוקולד ויוצקים בעזרתה פסי שוקולד על פני הקצף.
בכפית נוספת אוספים כפיות גדושות מהקצף המפוספס, ומטילים על גבי התבנית במרווחים של 3 ס"מ בין תלולית לתלולית.
אופים כשעתיים עד שעתיים וחצי, ובודקים: אם במרכז הנשיקה יבש, סימן שהיא מוכנה.
מצננים ומאחסנים בכלי אטום, במקום קריר ויבש, עד שלושה שבועות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0