במעבד מזון עם להב פלדה מאחידים את השקדים, הסוכר והקמח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה פעימות, עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לקערה או למשטח עבודה, מוסיפים כף מים (או שתיים, אם צריך) ויוצרים כדור בצק במינימום עיבוד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
שלב 2
0 דקות
בסכין חדה, חותכים את הלקום לרצועות מאורכות בעובי של כ-7x7 מ"מ.
שלב 3
0 דקות
חותכים את הבצק לחתיכות בגודל של ביצה. על משטח מקומח מרדדים חתיכת בצק למלבן מאורך, ברוחב של כ-6 ס"מ. מסדרים את רצועות הלוקום לאורכן, לאורך הבצק ובמרכזו. מגלגלים את הבצק מעל הלוקום, וחותמים בלחיצה (מתקבל גליל בצק מאורך שעוטף את מילוי הלוקום).
שלב 4
0 דקות
בסכין חדה חותכים את הגליל בחיתוכים אלכסוניים, כדי ליצור עוגיות באורך של 2.5-3 ס"מ. מעבירים את העוגיות המוכנות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והלוקום.
שלב 5
12 דקות
אופים בחום של 180 מעלות כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מקררים על רשת לצינון עוגיות ושומרים בקופסאות סגורות.
שלב 1
מתוך
5
במעבד מזון עם להב פלדה מאחידים את השקדים, הסוכר והקמח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה פעימות, עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לקערה או למשטח עבודה, מוסיפים כף מים (או שתיים, אם צריך) ויוצרים כדור בצק במינימום עיבוד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
שלב 2
מתוך
5
בסכין חדה, חותכים את הלקום לרצועות מאורכות בעובי של כ-7x7 מ"מ.
שלב 3
מתוך
5
חותכים את הבצק לחתיכות בגודל של ביצה. על משטח מקומח מרדדים חתיכת בצק למלבן מאורך, ברוחב של כ-6 ס"מ. מסדרים את רצועות הלוקום לאורכן, לאורך הבצק ובמרכזו. מגלגלים את הבצק מעל הלוקום, וחותמים בלחיצה (מתקבל גליל בצק מאורך שעוטף את מילוי הלוקום).
שלב 4
מתוך
5
בסכין חדה חותכים את הגליל בחיתוכים אלכסוניים, כדי ליצור עוגיות באורך של 2.5-3 ס"מ. מעבירים את העוגיות המוכנות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והלוקום.
שלב 5
מתוך
5
אופים בחום של 180 מעלות כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מקררים על רשת לצינון עוגיות ושומרים בקופסאות סגורות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0