המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את מרכיבי הבצק הבהיר במעבד מזון ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק (חשוב להימנע מעיבוד יתר שיפגום בפריכות העוגיות). אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 60 דקות לפחות.
באותו אופן מכינים גם את הבצק הכהה (אין צורך לשטוף לפני כן את מכל המעבד).
מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
מחלקים כל אחד מכדורי הבצק לשניים.
מניחים חלק אחד של הבצק הבהיר על משטח עבודה מקומח ומרדדים אותו למלבן צר בעובי 3 מ"מ.
מרדדים מחצית אחת של הבצק הכהה למלבן בגודל זהה.
מברישים את עלה הבצק הבהיר בביצה, מניחים עליו את העלה הכהה ומהדקים לגלילה. מאחסנים 60 דקות במקרר.
באותו אופן, יוצרים גלילה נוספת מחלקי הבצק שנותרו.
פורסים כל אחת מהגלילות לפרוסות בעובי כ- ½ ס"מ.
מסדרים את הפרוסות בתבניות ואופים 15 דקות, או עד שהבצק הבהיר מזהיב במקצת.
העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבוע.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0