המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערה טורפים עם מטרפה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל, במשך כדקה אחת, עד שהתערובת מעלה מעט קצף. יוצקים לקערה את השמן בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שייטמע בבלילה. יוצקים לקערה את מיץ התפוזים, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לבלילה קמח ואבקת אפייה וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את הטחינה וטורפים מעט, עד שהיא נטמעת בתערובת.
מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום על דפנות ותחתית התבנית.
יוצקים את התערובת לתבנית. מכניסים את התערובת לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 170 מעלות, ואופים במשך כ-60 דקות, עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0