המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-160 מעלות.
מנפים יחד לקערה בינונית את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסודה והקינמון.
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה, רק עד לקבלת תערובת קרמית.
בהדרגה מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה ואוורירית.
מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל.
יוצקים את הבירה לכוד עם משפך ומחכים שהקצף ייעלם. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח (ב-3 פעמים) לסירוגין עם הבירה (בפעמיים) ומערבלים מעט רק עד שהתערובת מתאחדת (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח).
מקפלים פנימה את האגוזים במרית. מעבירים לתבנית (תבנית עגולה 24 ס"מ עם דפנות גבוהות בגובה 8 ס"מ) ומיישרים את החלק העליון.
אופים כ-70 דקות עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
מצננים בתבנית על רשת כ-25 דקות , הופכים, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל העוגה.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר החום והווניל בהדרגה ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה. מגישים לצד העוגה או מעליה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0