המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
מניחים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את החמאה, שוקולד, קפה נמס והחלב ומחממים כ-30 שניות. מוציאים, מערבבים וממיסים שוב כ-30 שניות.
מערבבים ובודקים אם התקבלה תערובת אחידה וחלקה, אם לא, ממיסים שוב ומערבבים. מצננים קצת ומעבירים לקערת המיקסר.
מתחילים להקציף את קרם השוקולד ומוסיפים לו את הביצים, תוך כדי הקצפה. מקציפים עד שהן נטמעות בקרם, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים עוד קצת, עד שמתקבל קרם אחיד. מסירים את הקערה מהמיקסר.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח ואת הקקאו. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים ידנית בכמה תנועות אחידות, עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.
אופים כ-90 דקות או עד שהעוגה יציבה, לפעמים נוצר בה בקע, וקיסם שנועצים במרכזה יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.
מניחים על פני העוגה צלחת הגשה גדולה והופכים בזהירות. מקלפים את נייר האפייה.
אפשרות לציפוי: בעזרת קולפן ירקות או מגררת, מגררים מעל העוגה טבלת שוקולד, כך שיתקבלו עליה תלתלי שוקולד קטנים - אם מגררים כשהעוגה עדיין חמימה, הם נמסים קלות. שומרים עד יום בטמפרטורת החדר או 3 ימים, מכוסה, במקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0