המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפוררים 8 עוגיות אוריאו. שמים אותם בקערה יחד עם שבבי השקדים הקלויים ויוצקים מעליהם את החמאה. מערבבים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 20 ס"מ ומהדקים. מעבירים למקרר. מוציאים את התבנית מהמקרר לאחר שתחתית העוגיות התקררה והתייצבה. מפזרים מעליה את חצאי המשמשים, עד כיסוי מלא של התחתית.
מעבירים לקערת מיקסר גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ביצה, חלמון וקליפת תפוז מגוררת. מערבלים עד קבלת מרקם אחיד.
יוצקים את תערובת המלית על הקלתית עם חצאי המשמשים שבתבנית.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות, ואופים במשך כ-10 דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-50 דקות נוספות, עד שהתערובת מתייצבת.
שמים בסיר קטן שוקולד קצוץ ושמנת מתוקה. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס והתקבל מרקם חלק ואחיד.
מניחים לגנאש להצטנן לטמפרטורת החדר, ויוצקים על הקרם. מעבירים לכמה דקות למקפיא עד שהגנאש מתקשה.
יוצקים שמנת מתוקה לקערת מיקסר, מוסיפים את הסוכר והשוקולד המגורר ומקציפים עד קבלת קצפת יציבה.
מורחים את הקצפת על העוגה ובהיקפה, ומקשטים ברבעי עוגיות אוראו מצופות. שומרים במקרר עד ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0