המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם ארבע כוסות מים רותחים ליצירת לחות.
הכנת הבסיס: ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית, מס' 26, ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
הכנת המלית: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח, כאשר הקצף יציב מאוד מעבירים אותו לקערה גדולה.
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינות, השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
מקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות את תערובת הגבינות לקצף החלבונים. מוסיפים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.
מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.
מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים כ-90 דקות.
מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
הכנת רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החמוציות, הסוכר, המים ומיץ הלימון, עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.
הכנת הציפוי: יוצקים לקערה את השמנת המתוקה והחלב. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד, ושופכים עליו את הרוטב חמוציות (כשהוא קר).
מכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0