המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוברים פתיבר לחתיכות קטנות בעזרת מעבד מזון או ידנית.
ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתיבר, אבקת הקינמון ואבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
מהדקים לתחתית התבנית (תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ), ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות, ושמים בתוכו תבנית עם מים רותחים (עד גובה אמצע התבנית).
מכניסים לתוך תבנית המים את תבנית העוגה – מומלץ לבדוק לפני שתבנית העוגה נכנסת לתבנית עם המים.
מערבבים בקערה את הגבינות, סוכר, שמנת חמוצה ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית.
מערבבים את הביצים בנפרד, ומוסיפים למסת הגבינות לאט בתנועות קיפול עד שכל הביצים נטמעות במסה.
מוציאים את התבנית עם שכבת הפתיבר מהמקפיא.
מוזגים חצי מתערובת הגבינות מעל בסיס הפתיבר.
מפזרים את הערמונים, ומוזגים מעל את תערובת הגבינות שנותרה.
עוטפים בנייר כסף את תבנית העוגה על מנת למנוע חדירת מים במהלך האפייה.
מכניסים לאפייה של כשעה ורבע (עד שדפנות העוגה יציבות).
שוברים את השוקולד הלבן לחתיכות קטנות, ומניחים בקערה מתאימה לחימום במיקרוגל. מוסיפים את השמנת המתוקה, וממיסים במיקרוגל או בבן מארי (זהירות לא לשרוף, השוקולד הלבן עדין). לאחר ההמסה, מערבבים לתערובת חלקה, ויוצקים מעל העוגה.
מניחים את הערמונים ומעט אבקת קינמון.
מומלץ להשאיר את העוגה במקרר למשך לילה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0