המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשכבה ראשונה (תחתית העוגה).
מערבבים את הביסקוויטים המפוררים עם 6 כפות חמאה מומסת ו-2 כפות סוכר.
משטחים את התערובת בתבנית לתבנית 26x8.
אופים בתנור על חום של 170 מעלות ל-חמש דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לשכבה שנייה:
טורפים גבינה במערבל, מוסיפים 3/4 כוס סוכר, ואת שלושת הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי עירבול.
מוסיפים את 1/2 כוס מיץ לימון, 2 כפיות תמצית וניל, 2 כפיות קליפת לימון מגוררת, ומערבלים קלות.
שופכים על תחתית העוגה ואופים בחום של 150 מעלות, במשך 35 דקות .
מצננים כרבע שעה.
לשכבה שלישית:
מערבבים 2 גביעים של שמנת חמוצה, 3 כפיות סוכר, 1 כפית תמצית וניל, ושופכים על העוגה.
אופים 12 דקות ומצננים.
לזיגוג:
מניחים בסיר כבד : 1/2 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור, 1/4 כפית מלח.
בכלי אחר טורפים יחד: 3/4 כוס מים, 1/3 כוס מיץ לימון, 1 חלמון ביצה, מניחים על האש את הסיר הכבד, ומוסיפים את הנוזלים לתערובת הקורנפלור, מערבבים על האש תוך כדי בחישה מתמדת, לא לעזוב עד שכמעט מגיע לרתיחה ולהוריד מהאש (לא להביא לרתיחה, כדי למנוע הקרשות של התערובת)
מוסיפים כפית חמאה וקליפת לימון מגוררת, בוחשים ומקררים לגמרי.
כשהעוגה קרה לגמרי וגם הזיגוג, שופכים את הזיגוג על העוגה, ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0