המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את כל המרכיבי הבצק עד קבלת בצק אחיד.
משטחים על תבנית 24 משומנת וזרויה במעט קמח תירס גם על הדפנות. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות שלא יתפח ומצננים במקרר כ-20 דקות.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב קלות.
מצננים את הבצק לאחר האפיה.
בינתיים מכינים את המלית: מרתיחים מים, סוכר ולימון ומוסיפים את הפירות החתוכים. מבשלים למשך כ-10 דקות. הפירות צריכים להיות רכים אך לשמור על צורתם. מוציאים אותם למסננת לסינון הנוזלים ומצננים.
להכנת המלית: בקערת המיקסר מערבבים ריקוטה עם סוכר, וניל וקליפת לימון, מוסיפים את הביצים, את השמנת החמוצה, לבסוף מוסיפים את הקורנפלור מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים.
הרכבת העוגה: מסדרים בעיגול את הפירות על תחתית הבצק, עליהם יוצקים את תערובת המלית.
מיישרים את פני העוגה וטופחים את התבנית להוצאת אויר (אם יש).
לפני האפיחה שמים כלי עם מים חמים בתחתית התנור.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170-180 כ-60 דקות בערך. העוגה צריכה להיות מעט רוטטת במרכזה. אחר כך היא מתייצבת.
מכבים ומשאירים את העוגה בתנור למשך כ-15 דקות.
מצננים לטמפ' החדר ומקררים 60 דקות במקרר.
להכנת הציפוי: מערבבים את השמנת עם הסוכר ומשהים מעט שהסוכר יימס. מורחים את העוגה, מישרים את הציפוי עד כמה שניתן ומחזירים אותה למקרר עד למחרת. רק למחרת מוציאים אותה מהתבנית לצלחת הגשה.
ניתן להמיר את האגסים בתפוחים ואת השמנת החמוצה ביוגורט 3% באותן הכמויות והאופן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0