בקערה מערבבים יחד את האגוזים והביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת, ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תחתית התבנית. ניתן להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס. אופים כ-10 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק על אותה הטמפרטורה.
שלב 2
0 דקות
מכינים את המלית: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל, עד שהיא הופכת לנוזלית (נזהרים שלא לחמם יתר על המידה). יוצקים את ריבת החלב על גבי הבסיס באופן אחיד. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
שלב 3
0 דקות
מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את 2 סוגי הגבינה במהירות גבוהה כ-2-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים את הביצה השנייה רק לאחר שהראשונה נטמעה לחלוטין. מוסיפים לבסוף את תמצית הוניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר.
שלב 4
0 דקות
אופים כ-55 דק' עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט, אבל עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מלית הגבינה תתכווץ מעט וזה בסדר. מעבירים לקירור למשך לילה.
שלב 5
0 דקות
מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה קטנה וחסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד, כך שהשמנת תכסה את כולו. מניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ומתקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט. יוצקים על גבי שכבת הגבינה (מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את הגבינה בשכבה אחידה), ומחזירים לצינון לכמה דקות להתייצבות. חותכים לריבועים, ומגישים.
שלב 6
0 דקות
שומרים בקירור עוד 4 ימים נוספים.
שלב 1
מתוך
6
בקערה מערבבים יחד את האגוזים והביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת, ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תחתית התבנית. ניתן להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס. אופים כ-10 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק על אותה הטמפרטורה.
שלב 2
מתוך
6
מכינים את המלית: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל, עד שהיא הופכת לנוזלית (נזהרים שלא לחמם יתר על המידה). יוצקים את ריבת החלב על גבי הבסיס באופן אחיד. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
שלב 3
מתוך
6
מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את 2 סוגי הגבינה במהירות גבוהה כ-2-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים את הביצה השנייה רק לאחר שהראשונה נטמעה לחלוטין. מוסיפים לבסוף את תמצית הוניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר.
שלב 4
מתוך
6
אופים כ-55 דק' עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט, אבל עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מלית הגבינה תתכווץ מעט וזה בסדר. מעבירים לקירור למשך לילה.
שלב 5
מתוך
6
מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה קטנה וחסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד, כך שהשמנת תכסה את כולו. מניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ומתקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט. יוצקים על גבי שכבת הגבינה (מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את הגבינה בשכבה אחידה), ומחזירים לצינון לכמה דקות להתייצבות. חותכים לריבועים, ומגישים.
שלב 6
מתוך
6
שומרים בקירור עוד 4 ימים נוספים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0