המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
מנפים קמח בקערה נפרדת, מקפלים את הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית. מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים היטב וחותכים את העוגה באמצע לשתי עוגות דקות.
מרתיחים יחד את חומרי הסירופ ומצננים.
מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצפת רכה, מנמיכים את המהירות, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף כדקה נוספת.
מעבירים את הגבינה לקערה גדולה ומקפלים לתוכה בעדינות את הקצפת, עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה.
מתחילים בשכבת הלייקח: מרטיבים בסירופ סוכר, יוצקים קציפת גבינה, מפזרים קוביות של פירות העונה. מניחים שכבת לייקח שנייה (בקוטר מוקטן), מרטיבים בסירופ סוכר, יוצקים קציפת גבינה.
סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
מכינים ג'לי בזק, לפי ההוראות שעל האריזה.
משחררים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הג'לי מעל ומעטרים בפירות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0