המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את עוגת הספוג: מפרידים ביצים ל-2 קערות נפרדות.
לקערת החלמונים מוסיפים את המים והשמן ומקציפים.
לקערת החלבונים מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים. מוסיפים את הקמח בעדינות ומערבבים עד שהבלילה נעשית אחידה.
מכניסים לתבנית אפיה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
מכינים את גנאש השוקולד: בקערה שמים את השוקולד המריר. בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים אותה על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת גוון אחיד. נותנים לגנאש להתקרר בטמפרטורת החדר.
מכינים את תערובת הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה הקצפה רכה.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, הסוכר, הפודינג והחלב בעזרת מטרפה ידנית עד קבלת מירקם חלק ואחיד.
את תערובת הגבינה מוסיפים תוך כדי קיפול, בעזרת מרית, לשמנת המתוקה המוקצפת הקצפה רכה עד קבלת מירקם הומוגני.
מרכיבים את העוגה: פורסים את עוגת הספוג ל-4 שכבות.
מניחים שכבה של עוגת הספוג בתחתית התבנית העגולה ויוצקים מעל מתערובת הגבינה. מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת ספוג ויוצקים מעל מתערובת הגנאש שוקולד שכבה דקה שתכסה את כל הספוג. מעל השוקולד יוצקים שוב מתערובת הגבינה. מניחים עוד שכבת עוגת ספוג, מעל שוקולד, ומעל גבינה. מסיימים בשכבה האחרונה של עוגת הספוג, מעל שוקולד, ומעל את כל הגבינה שנותרה.
מניחים במקרר למשך 24 שעות, להתייצבות.אופן ההגשה:פורסים מהעוגה ומניחים פרוסה בצלחת הגשה, עליה יוצקים מעט מהגנאש שוקולד שאותו מחממים קלות במיקרוגל ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0