מכינים 2 כוסות של שוקו כמו שילדים אוהבים, עם חצי חלב, חצי מים. כשזה חם, שופכים על המצות, ומשרים למשך כעשר דקות.
שלב 2
0 דקות
בינתיים ממיסים בסיר את החלבה, שוקולד וחמאה, עד שהכל נמס ואין גושים. מניחים להצטנן לגמרי!
שלב 3
0 דקות
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת חזקה מאד. מקפלים אותה בעדינות לתוך בלילת השוקולד והחלבה, אבל רק כשהיא כבר ממש קרה.
שלב 4
0 דקות
מנערים את המצות מעודפי הנוזל, בזהירות שלא תשברנה ותקרענה. מניחים שכבה אחת בתבנית, עורמים שליש מהקרם על המצות. מכסים בשכבת מצות נוספת, ועליה שכבת שוקולד נוספת. מכסים בשכבה שלישית של מצות ספוגות בשוקו, ועליה שכבה אחרונה של הקרם. מתקבלת עוגה עם 3 שכבות מצה ושלוש שכבות קרם.
שלב 5
0 דקות
אם יש לכם עוד קצת חלבה בבית, ניתן לגרד מלמעלה בפומפיה עם חורים גסים, פתיתי חלבה לקישוט.
שלב 6
0 דקות
מצפים בניילון נצמד ודוחפים לפריזר אחרי שזה נקרש טוב טוב, מוציאים מההקפאה וחותכים למרובעים. זה נחתך הכי קל כשזה קפוא, ואז אפשר לשמור במקרר, אם זה לשימוש מיידי, או להחזיר להקפאה לשימוש עתידי.
שלב 1
מתוך
6
מכינים 2 כוסות של שוקו כמו שילדים אוהבים, עם חצי חלב, חצי מים. כשזה חם, שופכים על המצות, ומשרים למשך כעשר דקות.
שלב 2
מתוך
6
בינתיים ממיסים בסיר את החלבה, שוקולד וחמאה, עד שהכל נמס ואין גושים. מניחים להצטנן לגמרי!
שלב 3
מתוך
6
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת חזקה מאד. מקפלים אותה בעדינות לתוך בלילת השוקולד והחלבה, אבל רק כשהיא כבר ממש קרה.
שלב 4
מתוך
6
מנערים את המצות מעודפי הנוזל, בזהירות שלא תשברנה ותקרענה. מניחים שכבה אחת בתבנית, עורמים שליש מהקרם על המצות. מכסים בשכבת מצות נוספת, ועליה שכבת שוקולד נוספת. מכסים בשכבה שלישית של מצות ספוגות בשוקו, ועליה שכבה אחרונה של הקרם. מתקבלת עוגה עם 3 שכבות מצה ושלוש שכבות קרם.
שלב 5
מתוך
6
אם יש לכם עוד קצת חלבה בבית, ניתן לגרד מלמעלה בפומפיה עם חורים גסים, פתיתי חלבה לקישוט.
שלב 6
מתוך
6
מצפים בניילון נצמד ודוחפים לפריזר אחרי שזה נקרש טוב טוב, מוציאים מההקפאה וחותכים למרובעים. זה נחתך הכי קל כשזה קפוא, ואז אפשר לשמור במקרר, אם זה לשימוש מיידי, או להחזיר להקפאה לשימוש עתידי.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 1