המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את מרכיבי הבצק מלבד המים. מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק גמיש רך ולא דביק.
מניחים להתפחה של שעה עד להכפלת הנפח.
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים בה את 3 הבצלים החתוכים לרצועות עד להזהבה, ממליחים ומפלפלים.
מבשלים את גרגירי החומוס עד להתרככותם, ומעבירים למעבד מזון עם מעט המים שבושל בהם החומוס.
מוסיפים את שאר חומרי המילוי עד לקבלת "שבבי" חומוס. אם לא מקבלים תוצאה של מחית אחידה, מוסיפים עוד קצת שמן.
לאחר ההתפחה, לוקחים שני שליש מהבצק, מרדדים אותו ומרפדים בו תבנית פיירקס עגולה כולל הדפנות.
מניחים את שכבת הבצל בתוך העוגה ומעליה את המילוי, מצפים בשליש הבצק הנותר ומהדקים היטב לדפנות.
מתפיחים כחצי שעה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהב-חום.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0