המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקלתית: קוצצים דק את עוגיות הלוטוס ומניחים בקערה.
מניחים בסיר את השוקולד ואת החמאה וממיסים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את בלילת השוקולד לקערת העוגיות הקצוצות.
מוסיפים את הביצה לקערה ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
מעבירים את העיסה לתבנית אפייה עגולה, שתחתיתה ודפנותיה שומנו, ומהדקים את עיסת העוגיות לתחתית ולדפנות.
הכנת מלית השוקולד: מניחים את השוקולד המריר ואת החמאה בסיר קטן וממיסים תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים לקערת מיקסר את הביצים ואת הסוכר ומקציפים במשך כ-10 דקות, עד קבלת קצף בהיר וסמיך.
יוצקים לקערה את השמנת המתוקה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, וממשיכים להקציף במשך כ-5 דק' נוספות.
יוצקים לקערה את בלילת השוקולד שהמסנו ומערבלים לאט, עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את מלית השוקולד על בסיס העוגיות שבתבנית האפייה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך 60 דקות או עד שהעוגה תהיה יציבה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב בתבנית ורק אז מעבירים לצלחת הגשה.
ציפוי העוגה: בסיר קטן ממיסים את השוקולד הלבן עם חלב, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר וחצי שקית אבקת אינסטנט פודינג ומערבלים עד קבלת קרם יציב.
מוסיפים לקערה עם הקרם את בלילת השוקולד הלבן, ומערבלים במהירות איטית במשך כדקה אחת נוספות, עד שמתקבל מרקם אחיד ויציב.
מצפים את החלק העליון של העוגה בזהירות.
מקשטים בשברי שוקולד מקופלת ובתותים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0