המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולים את אגוזי הלוז בתנור עד שהקליפה החומה הדקה מתבקעת. מוציאים, מצננים, מקלפים על ידי שפשוף בין הידיים או בתוך מגבת (לא חייבים לקלף לגמרי. לא נורא אם נשארת קצת קליפה).
מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה לפירורים גסים (קצת יותר גסים מפירורי לחם). מוציאים לקערה.
מקציפים במעבד המזון (אין צורך לשטוף מהאגוזים) את המרגרינה והסוכר.
מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לבצק אחיד (ודי רטוב).
משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 או 26, זורים חופן פולנטה, מנערים ונפטרים מהעודפים. יוצקים פנימה את הבצק.
אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.
במקור, המתכון נעשה עם שקדים, אבל אני אוהב יותר אגוזי לוז. וכמובן, המתכון המקורי כולל חמאה, שמוחלפת כאן במרגרינה מטעמי כשרות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0