המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קליית האגוזים: לקלות את האגוזים בחום 180 מעלות כ-10 דקות בלבד, עד להזהבה.
הכנת הפרלין: לשמן נייר אפיה בשמן להניח בצד. במחבת, רצוי טפלון, לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב. זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל, (צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח) ולהכניס את האגוזים למחבת.
לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר. לאחר כשעה יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס במגימיקס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
אופן הכנה הבסיס: לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פירורים בלבד, לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפייה (לא חובה). את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק) על תבנית קטנה.
לאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.
אופן הכנה המוס: לשים בקלחת 250 גרם שוקולד מריר ו-1 שמנת מתוקה לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה. לקרר ולהכניס למקפיא ל-1 שעה. לאחר שהתקרר (המסה צריכה להיות מוצקה) להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, ו-2 כפות איסטנט פודינג שוקולד.
להקציף עד לקבלת מוס יציב, לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר פרלין אגוזי לוז, לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפרורים ולפזר מעל הפרלין בצורה שווה.
לקרר כ-8 שעות. במידה ואין זמן להכניס למקפיא ל-2 שעות ולהוציא למקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0