המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרנג פיסטוקים: להקציף את החלבונים לקצף נוקשה, להוסיף בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק וקשה
להוסיף ידנית את הפיסטוקים, שקדים, קמח תפוח אדמה ואבקת סוכר, ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים על תבנית תנור נייר אפייה. לזלף/ולמרוח את מרנג הפיסטוקים בצורה אחידה על כל העיגול ולזלף גם בדפנות.
להכניס לתנור בחום 160 מעלות, כ-25 דקות. להוציא ולקרר.
הכנת המוס: להמיס את השוקולד מרי בבן מארי.
כשהשוקולד נמס היטב יש להוריד אותו מהבן מארי, לערבב ולהוסיף 4 חלמונים, תוך כדי ערבוב. להחזיר לבן מארי ולהמשיך לערבב עוד כ-2 דק'. להסיר מהאש ולהניח בצד. השוקולד משנה את המרקם שלו זה בסדר.
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף יציב. לקחת כף מהשמנת מתוקה ולערבב עם השוקולד (לאוורר את התערובת).
להוסיף את השוקולד לקצפת ולערבב בתנועות עטיפה, עד לקבלת מוס אחיד.
להעביר את המוס למרנג, אפשר למרוח בצורה חלקה, או לזלף בעזרת שקית זילוף וצנטר פרח.
לפזר פיסטוקים קצוצים ולקרר במקרר כ-8 שעות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0