המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: שמים את הקמח, הסוכר, החמאה, המרגרינה והחלבון במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים לפירורים. מוסיפים מהמים הקרים בהדרגה, רק עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במעבד המזון. מוציאים ומחלקים לשני-שליש ושליש.
מרדדים את שני-שליש הבצק לעלה בעובי כחצי ס"מ, שיכסה את תחתיתה ושוליה של תבנית בקוטר 24-26 ס"מ (כמובן שאפשר להשתמש גם בתבנית מלבנית או מרובעת). מרפדים בעלה את התבנית.
מערבבים את חומרי המלית (מקפידים שקליפת הלימון והחלבון לא יישארו בתחתית הקערה) ויוצקים על הבצק שבתבנית.
מערבבים את שליש הבצק הנותר עם שיבולת השועל וארבע כפות סוכר. מעבדים בידיים לפירורים גדולים ומפזרים על הפירות.
בתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות), אופים 45 דקות, עד שהפירורים זהובים ופריכים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0