המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
קולים את האגוזים (או השקדים\הפיסטוקים) כמה דקות במחבת יבשה על אש בינונית, עד שהם מפיצים ניחוח נעים. מצננים מעט וקוצצים גס.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הפירות היבשים, התבלינים, הקקאו והקמח. מערבבים.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול.
שמים את הסוכר והדבש בסיר קטן, ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ רותח. מנמיכים את האש ומבשלים כדקה נוספת.
יוצקים את הסירופ לקערת המרכיבים היבשים, ומוסיפים את השוקולד המומס. מערבבים מיד כדי שהשוקולד לא יתקשה.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-25 דק'.
מצננים את העוגה לחלוטין, מחלצים מהתבנית וזורים עליה בנדיבות אבקת סוכר. פורסים בסכין חדה ומשוננת. העוגה תישמר כמה שבועות בכלי אטום היטב. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0