המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולים את הצנוברים או השקדים המשובבים (לא פרוסים, משובבים, כלומר מולבנים וחתוכים למעין גפרורים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד שהם מזהיבים. מניחים על צלחת לצינון.
מניחים במעבד מזון את החמאה (בקוביות), הסוכר, הביצים, קליפת הלימון ותמצית הווניל. מעבדים שלוש דקות לתערובת בהירה ואחידה.
מוסיפים את הקמח והשמנת. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות כבד וסמיך כדי שהפירות לא ישקעו בו. אם הוא נראה דליל מדי (למשל, כי הביצים היו ענקיות והוסיפו הרבה נוזלים), אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות קמח (תופח או לא, זה לא משנה). מערבבים לתוך הבצק את הצנוברים או השקדים.
יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת. מיישרים את פני הבצק.
תוחבים לבצק את פרוסות הפרי כדי מחציתן. מפזרים מעל את סוכר הווניל (או סתם סוכר).
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 60 דקות, עד שהעוגה יציבה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0