המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולים את האגוזים במחבת או בתנור, עד שהקליפה החומה הדקה מתבקעת והאגוזים מתחילים להזהיב (זהירות! זה נשרף בבת אחת!). מסירים מהאש ומצננים. מרסקים לפירורים בגודל של קוסקוס.
מוסיפים לפירורי האגוזים את החלמונים (צהובים) ופרג. מערבבים לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף, עד שמתקבל קצף בריון, סמיך ומבריק.
מקפלים שליש מהקצף לתערובת הפרג ואחר כך מקפלים פנימה את שארית הקצף, עד תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת (בקוטר 26 ס"מ או מרובעת) ואופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות. מכבים את התנור ונותנים לעוגה להצטנן בתנור.
בינתיים מרתיחים את השמנת ומסירים מהאש.
שוברים פנימה את השוקולד ומחכים שתי דקות, מוסיפים את הווניל ומערבבים לקבלת קרם שוקולד אחיד ומבריק.
יוצקים את הקרם על העוגה ומצפים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0