המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים את הקמח, השמרים והסוכר לקערת המיקסר, ומערבלים עם וו הלישה עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את החמאה, הביצה ומתבלים במלח. יוצקים חלב ומים. לשים במהירות אטית במשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק הומוגני ונעים.
מכסים את הקערה עם הבצק במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעתיים, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
יוצקים לסיר קטן את המים ומוסיפים סוכר. מביאים לרתיחה תוך ערבוב עד במסת הסוכר.
מורידים את הסיר מהכיריים, ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את הבצק בממרח חלבה, ומפזרים מעל הבצק את השוקולד המגורר, וכן את אגוזי המלך הקצוצים.
מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. בעזרת סכין חדה חוצים כל רולדה לאורכה, לקבלת שתי רצועות ארוכות. שוזרים את הרצועות זו בזו כמו בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת במרגרינה ומעט קמח.
מברישים את הרולדה בביצה טרופה ומניחים להתפחה במשך כשעה אחת, עד להכפלת הנפח.
מורחים שוב את העוגה בביצה טרופה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון חום.
מוציאים את העוגה מתנור האפייה, ומברישים אותה בסירופ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0