המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת העוגה: להכניס לתוך סיר קטן את השוקולד והחלב, לערבב על אש נמוכה עד המסה מוחלטת. לכבות ולהוסיף את החמאה ולערבב עד להמסתה, עד קבלת רוטב מבריק וחלק. מצננים מעט.
להפריד את הביצים. להוסיף את החלמונים לתערובת השוקולד ולערבב היטב.
להקציף את החלבונים עד שייוצר קצף קל. להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף עד שייווצר קצף יציב.
להוסיף לקצף את הקמח התופח, את אבקת השוקו ואת תערובת השוקולד, לקפל בעדינות.
לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ומקומחת.
לאפות כ-40 דקות, בתנור שחומם מראש לחום בינוני. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ במרכזה יוצא יבש.
להוציא מהתנור ולצנן על גבי רשת.
קרם שוקולד: להמיס בסיר את השוקולד והשמנת, עד קבלת רוטב מבריק וחלק.
לאחר שהעוגה התקררה, ליצוק ציפוי מעל העוגה ולמרוח בשכבה אחת על כולה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0