המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים שמרים, חלב, ביצים, קמח וסוכר ולשים במהירות נמוכה כ-4 דקות.
מוסיפים את החמאה, מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. סה"כ לשים את הבצק שתיים עשרה דקות. מתקבל בצק רך ומעט דביק, וזה בסדר.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ניילון ומעבירים להתפחה במקרר ל-4 שעות לפחות או לילה.
מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות.
מעבירים לכלי קר ומניחים בצד עד לשימוש.
מרכיבים את העוגה - לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים על משטח מקומח קלות, כל חלק למלבן בגודל 20*40 ס"מ.
מורחים בעזרת פלטה (או קלף) על כל אחד ממלבני הבצק המרודדים, מחצית מהחמאה המומסת. מעליה מפזרים מחצית מהסוכר בשכבה אחידה, שתי כפיות קינמון ופקאנים מסוכרים.
בעזרת כף (או ישר מהבקבוק) מטפטפים סירופ מייפל, הסירופ לא אמור כמובן לכסות את כל קוטר הבצק, אלו רק "נגיעות" מייפל.
מגלגלים כל אחד מחלקי הבצק, מהצד הרחב של המלבן, לרולדה הדוקה.
חותכים כל רולדה ל-10 שבלולים שווים, מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת קלות כשהם עומדים כגלילה, ופוחסים (מועכים) מעט את השבלולים כלפי מטה.
מטפטפים כף מייפל ומפזרים כף-שתיים סוכר דמררה, על כל עוגה.
מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח (בקור של חורף יכול לקחת מעט יותר זמן).
כרבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות.
לאחר שהעוגות תפחו, מברישים אותן בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-30 דקות, עד להזהבה.
מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים אותן בסירופ סוכר. מצננים מעט ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0