זו העוגה הכי כהה, הכי שוקולדית והכי סבתאית בעולם. ההכנה פשוטה להפליא ומה שחשוב להקפיד עליו הוא הציפוי: לסתם שבת- מכינים ציפוי שוקולד, וליום הולדת מפזרים סוכריות
מכינים את העוגה: שמים את כל חומרי העוגה במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים למחית אחידה.
שלב 2
0 דקות
מעבירים לתבנית עגולה משומנת ומקומחת (בקוטר 26 ס"מ, אבל גם גדולה או קטנה יותר תעבודנה) ואופים בחום בינוני-גבוה 45 דקות. מוציאים ומניחים לצינון על השיש.
שלב 3
0 דקות
בינתיים מכינים את הציפוי: מביאים את חצי השמנת הנותרת אל סף רתיחה בסיר קטן. מכבים את האש ושוברים פנימה את השוקולד. מקץ חמש דקות, כשהוא כמעט נמס לגמרי, בוחשים היטב. מצננים.
שלב 4
0 דקות
מורחים את העוגה הקרה בציפוי השוקולד ומפזרים קוקוס מעל.
שלב 5
0 דקות
שדרוגים: אם מוסיפים לתערובת העוגה כוסית אספרסו (או שליש קפה נמס חזק מאוד) יחד עם רבע כפית קינמון, הטעם השוקולדי משביח ומעמיק.
שלב 6
0 דקות
שדרוג מס' 2: אפשר לאפות את העוגה בשתי תבניות קטנות (או לחלק את הבצק לשני חצאים ולאפות בשתי תבניות רגילות, לקבלת עוגה נמוכה יותר). או-אז אופים רק חצי שעה, מצננים.
שלב 7
0 דקות
מכינים "כריך" משתי העוגות כשבאמצע הקרם הבא: מערבבים היטב חבילת גבינת שמנת בטעם טבעי עם שתי כפות שוקולית (אפשר להוסיף שבבי פקאנים מסוכרים). מורחים באמצע ה"כריך" ומניחים את העוגה במקרר לארבע שעות.
שלב 8
0 דקות
שדרוג מס' 3: אם העוגה אינה מיועדת לילדים (שאינם חובבי אגוזים), אפשר להוסיף לבצק 200 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים גס. מתקבלת עוגת שוקולד-אגוזים נפלאה.
שלב 1
מתוך
8
מכינים את העוגה: שמים את כל חומרי העוגה במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים למחית אחידה.
שלב 2
מתוך
8
מעבירים לתבנית עגולה משומנת ומקומחת (בקוטר 26 ס"מ, אבל גם גדולה או קטנה יותר תעבודנה) ואופים בחום בינוני-גבוה 45 דקות. מוציאים ומניחים לצינון על השיש.
שלב 3
מתוך
8
בינתיים מכינים את הציפוי: מביאים את חצי השמנת הנותרת אל סף רתיחה בסיר קטן. מכבים את האש ושוברים פנימה את השוקולד. מקץ חמש דקות, כשהוא כמעט נמס לגמרי, בוחשים היטב. מצננים.
שלב 4
מתוך
8
מורחים את העוגה הקרה בציפוי השוקולד ומפזרים קוקוס מעל.
שלב 5
מתוך
8
שדרוגים: אם מוסיפים לתערובת העוגה כוסית אספרסו (או שליש קפה נמס חזק מאוד) יחד עם רבע כפית קינמון, הטעם השוקולדי משביח ומעמיק.
שלב 6
מתוך
8
שדרוג מס' 2: אפשר לאפות את העוגה בשתי תבניות קטנות (או לחלק את הבצק לשני חצאים ולאפות בשתי תבניות רגילות, לקבלת עוגה נמוכה יותר). או-אז אופים רק חצי שעה, מצננים.
שלב 7
מתוך
8
מכינים "כריך" משתי העוגות כשבאמצע הקרם הבא: מערבבים היטב חבילת גבינת שמנת בטעם טבעי עם שתי כפות שוקולית (אפשר להוסיף שבבי פקאנים מסוכרים). מורחים באמצע ה"כריך" ומניחים את העוגה במקרר לארבע שעות.
שלב 8
מתוך
8
שדרוג מס' 3: אם העוגה אינה מיועדת לילדים (שאינם חובבי אגוזים), אפשר להוסיף לבצק 200 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים גס. מתקבלת עוגת שוקולד-אגוזים נפלאה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0