בתנור שחומם ל-200 מעלות, קולים את האגוזים בתבנית אפייה במשך חמש דקות, או עד שהאגוזים הזהיבו קלות (יש להקפיד שלא ישחימו יתר על המידה שכן הם הופכים למרים). אם האגוזים עדיין עם קליפה, מניחים אותם בתוך מגבת מטבח ומשפשפים היטב, כדי לסלק את הקליפות. מניחים לאגוזים הקלופים להצטנן וקוצצים אותם גס.
שלב 2
0 דקות
מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים, בדומה לפירורי לחם. לחלופין, ניתן לשים את העוגיות בתוך שקית פלסטיק ולדפוק עליה במערוך.
שלב 3
0 דקות
ממיסים את השוקולד בתוך קערה חסינת חום, המונחת מעל סיר עם מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים).
שלב 4
0 דקות
בינתיים, מקציפים היטב את הביצה, החלמון הנוסף וסוכר, במקצף ידני או חשמלי, עד לקבלת קציפה בהירה, סמיכה ותפוחה.
שלב 5
0 דקות
מחממים את החמאה בקדרה קטנה בעלת בסיס עבה, רק עד שהיא מתחילה לבעבע. שופכים את החמאה החמה על התערובת בזרם איטי וקבוע, תוך כדי הקצפה במהירות המרבית ולאחר מכן מקציפים פנימה את השוקולד המומס.
שלב 6
0 דקות
בעזרת כף מתכת גדולה, מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ואת העוגיות המרוסקות. כאשר התערובת מעורבבת כהלכה, מעבירים אותה לתבנית המוכנה, ומשטחים אותה באופן חלק ואחיד על פני כל התבנית.
שלב 7
0 דקות
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים 3 שעות לפחות או לילה שלם, עד שהעוגה מוצקה.
שלב 8
0 דקות
להגשה: מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה. בוזקים למעלה קקאו ומגישים את העוגה הקרה בתוספת קצפת או גלידה.
שלב 1
מתוך
8
בתנור שחומם ל-200 מעלות, קולים את האגוזים בתבנית אפייה במשך חמש דקות, או עד שהאגוזים הזהיבו קלות (יש להקפיד שלא ישחימו יתר על המידה שכן הם הופכים למרים). אם האגוזים עדיין עם קליפה, מניחים אותם בתוך מגבת מטבח ומשפשפים היטב, כדי לסלק את הקליפות. מניחים לאגוזים הקלופים להצטנן וקוצצים אותם גס.
שלב 2
מתוך
8
מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים, בדומה לפירורי לחם. לחלופין, ניתן לשים את העוגיות בתוך שקית פלסטיק ולדפוק עליה במערוך.
שלב 3
מתוך
8
ממיסים את השוקולד בתוך קערה חסינת חום, המונחת מעל סיר עם מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים).
שלב 4
מתוך
8
בינתיים, מקציפים היטב את הביצה, החלמון הנוסף וסוכר, במקצף ידני או חשמלי, עד לקבלת קציפה בהירה, סמיכה ותפוחה.
שלב 5
מתוך
8
מחממים את החמאה בקדרה קטנה בעלת בסיס עבה, רק עד שהיא מתחילה לבעבע. שופכים את החמאה החמה על התערובת בזרם איטי וקבוע, תוך כדי הקצפה במהירות המרבית ולאחר מכן מקציפים פנימה את השוקולד המומס.
שלב 6
מתוך
8
בעזרת כף מתכת גדולה, מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ואת העוגיות המרוסקות. כאשר התערובת מעורבבת כהלכה, מעבירים אותה לתבנית המוכנה, ומשטחים אותה באופן חלק ואחיד על פני כל התבנית.
שלב 7
מתוך
8
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים 3 שעות לפחות או לילה שלם, עד שהעוגה מוצקה.
שלב 8
מתוך
8
להגשה: מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה. בוזקים למעלה קקאו ומגישים את העוגה הקרה בתוספת קצפת או גלידה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0