המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ, מרפדים אותה בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
ממיסים את השוקולד בקערה מעל גבי סיר עם מים רותחים, ומצננים מעט.
מקציפים את החמאה, סוכר וחלמונים לקציפה בהירה ואוורירית, מוסיפים לקציפה את השוקולד המומס ומערבבים בעדינות עד קבלת קרם שוקולד.
מנפים לקערה יבשה את הקמח ועמילן תירס, מוסיפים שקדים ומערבבים.
מקציפים את החלבונים, מלח וסוכר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
מבליעים בתנועות קיפול רחבות את קרם השוקולד בקצף, ולסירוגין מוסיפים את תערובת הקמח.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-45-50 דקות, או עד שהשוליים נפרדים משולי התבנית וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
יוצקים לסיר את המים, מוסיפים סוכר וקקאו, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד, מערבבים, ומיד מסירים מהלהבה. מערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת קרם חלק ומבריק.
מצננים מעט, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
יוצקים על העוגה כולל השוליים.
מקשטים את העוגה בחצאי השקדים ואת השקדים הקצוצים "מדביקים" לשולי העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0