המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יש להכין את המלית כ-8 שעות לפני הכנת העוגה.
שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים בקערה מעל סיר אדים או במכשיר המיקרו.
מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
מקציפים את החלמונים עם אבקת סוכר ותמצית הווניל תוך כדי טפטוף השמן, עד קבלת קציפה בהירה ואוורירית.
מבליעים את השוקולד המומס ואת הרום בקציפת החלמונים, תוך כדי הקצפה איטית מאוד.
בכלי נפרד מערבבים את הקמח ואת השקדים.
מקציפים את החלבונים עם המלח והסוכר לקצף יציב ומבריק.
מבליעים את החלמונים עם השוקולד בקצף החלבונים ומוסיפים את הקמח והשקדים בתנועות קיפול.
יוצקים לתבנית, אופים בתנור 30 דקות ומצננים.
הכנת המלית: שמים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה. מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב עד להמסה, מצננים ומשהים 6-8 שעות במקרר.
מקציפים את קרם השוקולד עד קבלת קציפה קלה ואוורירית.
חוצים את הטורט ומרטיבים כל חצי בליקר.
משטחים חצי מכמות הקרם על מחצית העוגה, מכסים בחצי השני של העוגה ומצפים אותה מלמעלה ומהצדדים ביתרת הקרם.
לקישוט: ממיסים את השוקולד, יוצקים על משטח שיש שכבה דקה, מצננים, ובעזרת סכין חדה מגררים שבבים-שבבים ומפזרים אותם על העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0