המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים את השוקולד במיקרו: מתחילים ב-30 שניות, מערבבים, מוסיפים 20 שניות, מערבבים וכך עד המסה מלאה. מניחים בצד.
מערבבים את החמאה והסוכר במערבל עם וו גיטרה במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית ואוורירית.
מנמיכים מהירות, מוסיפים את הביצה ואחר כך את השוקולד המומס. מערבלים עד לאחידות.
מסננים את הקמח והקקאו יחד לתוך קערת המערבל (אפשר בנפה או במסננת פשוטה) וממשיכים לערבל מעט עד לקבלת בלילה הומוגנית.
משטחים היטב לתחתית התבנית ואופים רבע שעה, או עד שהחלק העליון נהיה די קשיח למגע. מוציאים ומניחים בצד לצינון (לא מכבים את התנור).
מערבבים את הקוקוס, החלב המרוכז והביצים הטרופות.
יוצקים מעל הבסיס האפוי שהתקרר מעט ומחזירים לתנור ל-25 דקות, עד הזהבה קלה מאוד.
מצננים.
ממיסים את כל חומרי הציפוי 30 שניות במיקרו. מערבבים, ומחזירים ל-20 שניות נוספות אם צריך. מערבבים עד המסה מוחלטת, מקררים מעט ויוצקים מעל העוגה (שבינתיים הצטננה לחלוטין).
מחכים שהציפוי יתייצב (חצי שעה עד שעה), ורק אז מעבירים סכין לאורך השוליים ומשחררים את העוגה מהטבעת המתפרקת.
מגישים בטמפרטורת החדר, ומאחסנים במקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0