המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מניחים בסיר קטן את השוקולד, החמאה, תמצית שקדים וקמצוץ מלח. מחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השוקולד המומס. לאחר שהשוקולד נטמע בקציפה מוסיפים גם את השקדים הטחונים וממשיכים לערבל עד שהם נבלעים.
יוצקים את הבלילה לתבנית בקוטר 28 ס"מ (אם רוצים שהעוגה תהיה גבוהה יותר אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר) ואופים 40-30 דקות. העוגה תהיה עדיין רכה במרכזה, וזה בסדר - היא תתייצב כשתצטנן.
מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מניחים אותה חצי שעה במקרר.
הופכים את העוגה על צלחת הגשה - הצד התחתון שלה חלק וישר יותר, כך שנוח יותר למרוח עליו את הקרם.
מכינים את הגנאש: מניחים את השוקולד והשמנת בסיר קטן ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים את הגנאש על העוגה.
שומרים את העוגה במקרר ומוציאים אותה ממנו כחצי שעה לפני ההגשה, היא טעימה יותר בטמפרטורת החדר.
מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים בקערה קטנה את החלבון, אבקת הסוכר והווניל ומערבבים באמצעות מטרפה.
מוסיפים את השקדים ומקפלים בעדינות, כך שתערובת החלבון תצפה אותם היטב (זה חשוב, כי היא ה"דבק" שיחזיק אותם יחדיו).
בעזרת שתי כפיות עורמים בתבנית תלוליות קטנות מהשקדים. אופים 25-20 דקות, עד שהשקדים מזהיבים.
מצננים ומניחים על העוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0