המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
מערבבים בקערה את השזיפים עם יתר מרכיבי הציפוי. מניחים בצד.
בעזרת וו הגיטרה של מיקסר, מרככים ומערבבים את החמאה עם הסוכר, לא שוכחים מדי פעם להוריד מדפנות הקערה בעזרת מרית את החמאה שהצטברה.
כשהחמאה והסוכר מעורבבים היטב (5 דק') מוסיפים את הביצים, אחת אחת. שוב, לא שוכחים בין ביצה לביצה, להוריד את החמאה שהצטברה בדפנות הקערה ועל גבי הוו.
מוסיפים את היוגורט, מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצת. מוציאים את הקערה מהמיקסר, ומערבבים עוד קצת בעזרת המרית עד שאין יותר "כיסי" קמח.
מעבירים את הבלילה הכבדה והדביקה לתבנית, ומשטיחים אותה על כל התחתית.
מסדרים את השזיפים כולל הפירורים מעל בלילת העוגה, כך שכל הבלילה מכוסה. מניחים לעוגה לנוח כ-5 דק' לפני שמכניסים אותה לתנור.
מכניסים לתנור לחצי שעה, או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
מוציאים מהתנור, מפרקים את התבנית ומניחים על צלחת הגשה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר מעורבבת עם קינמון (כף אבקת סוכר וכפית קינמון), ואפשר להגיש עם יוגורט ליד. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0