המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל עד שמתקבלת קצפת.
מחממים תנור לחום בינוני- גבוה (180 מעלות.)
מקציפים חלבונים וכשהקצף יציב מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את החלמונים, הקמח התופח, השמן ותמצית הוניל ומערבבים ידנית.
מערבבים בזהירות עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.
משמנים תבנית.
שופכים את התערובת אל התבנית המשומנת ומיישרים.
אופים במשך 45 דק' או עד שקיסם ננעץ ויוצא יבש.
מוציאים ומצננים.
חותכים את העוגה לשניים ברוחבה (אפשר גם לשלוש אם העוגה יוצאת גבוהה ואז מחלקים את המילוי לשלוש).
על עיגול אחד של העוגה מורחים ריבת חלב ועליה מחצית מהקצפת.
על העיגול השני מורחים שכבת ריבת חלב. שמים את העיגול השני על שכבת הקצפת של העיגול הראשון. מורחים מעל את יתרת הקצפת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0