המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את הקמח בקערה ומערבבים בו את המלח והסוכר (למעט 1 כפית).
ממיסים את השמרים הטריים בחלב, מוסיפים כפית מהסוכר ומניחים לתסוס כ-10 דקות.
ניתן להשתמש בשקית אחת של שמרים לחים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון, מוסיפים ישירות לקמח, לפי הוראות היצרן.
צרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכה את השמרים שתססו, הביצים והחלמון.
מתחילים ללוש בצק ומוסיפים בהדרגה את החמאה המותכת.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן וממשיכים ללוש כ-5 דק' עד שהבצק גמיש וחלק (אפשר ללוש גם במערבל עם קרס לישה).
אם הבצק נדבק לידיים מוסיפים מעט שמן (ולא קמח!) וממשיכים ללוש.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל אחד לעלה גדול מורחים כל עלה בחצי מכמות החמאה,
זורים חצי מכמות הקקאו ואבקת הסוכר וכורכים לגלילה.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומניחים בהן את הגלילות. מכסים ומניחים לתפוח כ-60 דקות.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).13.מוהלים את החלמון במעט מים ומורחים מעל הגלילות.
אופים כ-40 דקות או עד שמשחים.
ניתן לגוון ולהכין בבקה - מכינים על פני ההוראות. קולעים את שתי הגלילות זו בזו ומניחים אותן בתבנית קוגלהוף גדולה. אופים כנ"ל.
ניתן גם לגוון במספר מליות, כגון ריבה ואגוזים, עם כפית קינמון וקורט ציפורן, או חמאה עם צימוקים וקינמון טחון ועוד...
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0